Erihooldekodudes oli mullu 96 surmajuhtumit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valkla hooldekodu.
Valkla hooldekodu. Foto: infoweb.ee

Eesti erihooldekodudes oli mullu 96 surmajuhtumit, neist 90 loomulikku surma, üks vägivaldne surm, üks õnnetusjuhtumist põhjustatud surm, kaks enesetappu ja kaks surma muudel põhjustel.

Vägivaldne surm leidis aset AS Hoolekandeteenused Võisiku kodus, kus kohtumäärusega ööpäevaringsel erihooldusteenusel viibiv inimene ründas toakaaslast, mille tagajärjel ohver suri, selgub sotsiaalkindlustusameti vastusest õiguskantsleri asetäitja-nõuniku Nele Parresti teabenõudele.

Õnnetusjuhtumist põhjustatud surm leidis aset AS Hoolekandeteenused Koluvere kodus, kus ööpäevaringsel erihooldusteenusel olev inimene kukkus trepist alla.

Enesetapud sooritati AS Hoolekandeteenused Valkla ja Erastvere kodudes. Neist esimese pani toime kohtumäärusega ööpäevaringsel erihooldusteenusel olev inimene, kes poos end üles eraldusruumis ja teise ööpäevaringsel erihooldusteenusel olnud inimene, kes poos end üles magamisruumis.

Muudel põhjustel toimunud surmajuhtumid leidsid aset Lõuna-Eesti erihooldusteenuste keskuses, kus isik lahkus ööpäevaringselt ebastabiilse remissiooniga isikule mõeldud erihooldusteenuselt ja leiti järgmisel päeval metsas kraavist surnuna ning AS Hoolekandeteenused Sõmera kodus, kus ööpäevaringsel erihooldusteenusel olev inimene eksis metsa ja suri alajahtumise tagajärjel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles