Valimisliidust Vaba Tallinna Kodanik saab MTÜ

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valimisliidu algatajad enne kohalikke valimisi
Valimisliidu algatajad enne kohalikke valimisi Foto: Andres Haabu / Postimees

Sügisestel kohalikel valimistel kandideerinud, kuid linnavolikogust välja jäänud valimisliit Vaba Tallinna Kodanik moodustab mittetulundusühingu, et osaleda ka järgmistel, 2017. aastal toimuvatel valimistel.

Vaba Tallinna Kodaniku juhatusse kuuluv Erik Vest avaldas veendumust, et kohaliku tasandi poliitikasse ei ole riigiparteidel tingimata asja. «Seetõttu on meie soov aastal 2017 taas kord valimisliiduna pealinna valimistel osaleda,» ütles ta ühenduse teatel.

Tema sõnul on loodava mittetulundusühingu eesmärk kohaliku valitsemise teemadel kaasa rääkida ka valimistevahelisel ajal, samuti lõpuni viia kohtuprotsess, mille käigus nõutakse linnalt pääsu linnaosade halduskogudesse. «Kohtukulude katmiseks kuulutame välja annetuskampaania, sest valimisliitu koondunutel ei ole kasutada avalikku raha, kuigi seistakse avaliku hüve eest,» lausus Vest.

Lisaks temale kuuluvad Vaba Tallinna Kodaniku juhatusse Ülle Mitt, Mihkel Uus, Brit Kerbo ja Karli Lambot. Oktoobris toimunud kohalikel valimistel toetas valimisliitu 8783 inimest ehk 4,01 protsenti hääletanutest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles