Näitleja näitusel linastub filme

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näituse kõige suurematele maalidele aastatest 1983 (vasakult), 1985 ja 1986 on Leonhard Merzin jäädvustanud loodust.
Näituse kõige suurematele maalidele aastatest 1983 (vasakult), 1985 ja 1986 on Leonhard Merzin jäädvustanud loodust. Foto: Kristjan Teedema

Kultuuriklubi Promenaadiviis seintelt vaatavad vastu lilled ja maastikud. Teiste sealsete näituste hulgast kerkib eile õhtul avatud välja­panek esile selle poolest, et maalide autor on tuntud rohkem näitleja kui maalikunstnikuna.

Filmis «Kevade» õpetaja Lauri osas kinoliste mällu elama jäänud Leonhard Merzin oleks eile saanud 80-aastaseks. Seda silmas pidades otsustasid omaksed eesotsas tema arhitektist tütre Ilona Merziniga korraldada näituse.

Maalid on pärit nii arhitekti ja tema näitlejast õe Helena ning Leonhard Merzini viimase naise Ramona Rebase kodust kui ka väljastpoolt pereringi. Sest näitleja maalis palju ja tema lillepilte leidub paljude tartlaste kodus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles