Estonian Air: piloodid ei arvesta lisatasusid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui Eesti Liinilendurite Assotsiatsiooni (ELA) kinnitusel on Estonian Airi pilootide keskmine kuupalk 4240 eurot, siis ettevõtte juhtkonna sõnul ei võta see arvesse põhipalgale juurde makstavaid lisatasusid.

«4240 eurot on küll meie lendurite keskmine põhipalk, aga lõplikust töötasust moodustavad veel ligikaudu 17 protsenti lisatasud, nagu autokompensatsioon, riigipühade ajal töötamine ja puhkusetasud,» rääkis Estonian Airi avalike suhete juht Ilona Eskelinen. «Koos lisatasudega tuleb keskmiseks töötasuks ikkagi 5100 eurot ja palgaläbirääkimistel oleme ju arvestanud sellega, et tõusevad ka lisatasud.»

ELA juht Helen Reinhold ütles aga, et nii suurtest lisatasudest ei ole nemad kuulnud. «Autokompensatsioon on küll, aga see ei ole kuigi suur. Ja riigipühade ajal makstav lisatasu on ju seadusega kindlaks määratud,» ütles Reinhold.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles