Vedler: Rahvaliidu jamadest väljusid võidumehena sotsid

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Rahvaliidu probleemipuntra juures on vähemalt kellelgi hästi läinud – need on sotsiaaldemokraadid, keda ühinemise luhtumine päästis Rahvaliitu lahustumisest, leiab ajakirjanik Sulev Vedler.

«Minu silmis olid sotsid kindlasti võidumehed,» ütles ajakirjanik Sulev Vedler tänases Vikerraadio saates «Rahva teenrid» eelmisel laupäeval toimunud Rahvaliidu kongressi kommenteerides, kus otsustati sotsiaaldemokraatidega mitte liituda, vaid jätkata iseseisvalt.

«Sotsid säilitasid oma senise näo, sinna ei poogitud juurde Rahvaliitu, maainimeste parteid,» rääkis Vedler, viidates sellele, et Rahvaliidul on kolm korda rohkem liikmeid kui sotsiaaldemokraatlikul erakonnal. «See oleks praegu ikkagi olnud nööbi külge pintsaku õmblemine.»

Saatejuht Lauri Hussar avaldas arvamust, et äkki olid sotsid kogu aeg arvestanud, et ühinemist tegelikult ei toimu.

Vedleri hinnangul on praeguse lahenduse puhul väga hea, et kõik kes tahavad Rahvaliidust ära minna, saavad seda teha, ja neid ei peeta reeturiks.

Ajakirjanik Külli-Riin Tigasson arvas siiski, et hoolimata praegusest raskest olukorrast, on Rahvaliidu võimsal organisatsioonil toetusbaas täiesti olemas veel järgmiseks 10-20 aastat.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles