Toomas Jürgenstein: Tere tulemast, Kristjan Jaak (Peterson)!

Toomas Jürgenstein
, Hugo Treffneri gümnaasiumi õpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Jaak Peterson
Kristjan Jaak Peterson Foto: Margus Ansu

Möödunud nädalal võis lugeda õpilaste allkirjade kogumisest, mis toetas seisukohta, et kolme kooli põhjal Annelinna loodava gümnaasiumi tulevases nimes oleks ka perekonnanimi. Niisiis ei saaks loodava kooli nimeks mitte Tartu Kristjan Jaagu gümnaasium, vaid Tartu Kristjan Jaak Petersoni gümnaasium (Jüri Saar, «Õpilased võitlesid kooli nimesse Petersoni», TPM, 6.2). 

Kooliinimesena tean, et õpilaste algatused on ülimalt olulised ja neid tuleb igal juhul tõsiselt võtta. Samuti arvan, et uue kooli nimetamisel peakski olema otsustav kaal just õpilaste ja õpetajate seisukohtadel.

Siiski oponeeriksin pisut õpilaste väljaöeldud seisukohtadele ja nende põhjendustele. Täpsustuseks lisan veel, et käesolevas kirjatöös ma ei kutsu üles vaidlustama komisjoni nimevalikut ega aruta, kas oleks õigem kirjutada Kristjan või Kristian või kas gümnaasiumi nimi peaks sisaldama ka Tartu märkimist.        

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles