Õiguskantsler: Haapsalu arestikamber on üks viletsamaid

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arestimaja.
Arestimaja. Foto: Ants Liigus

Õiguskantsleri büroo tegi aprillis ootamatu reidi Haapsalu politsei arestikambrisse ning leidis, et see on üks Eesti viletsamaid, kirjutab Lääne Elu.

«Kahjuks on kinnipidamistingimuste poolest tegemist ühega kõige enam arenguruumi pakkuvaist politseihoonetest Eestis,» ütles õiguskantsleri nõunik Jaanus Konsa.

Haapsalu arestikambri suurim probleem on maja üldine suur amortisatsioon, mis väljendub ebasanitaarseis olmetingimustes: kambrites on vähene õhuringlus, puudub loomulik valgus, kambrite ja pesemisruumi seintel ning lagedel on hallitust, loetles ta.

Õiguskantsleri asetäitja soovitab, et kinnipidamine Haapsalu arestikambris oleks nii lühike kui võimalik ja hiljemalt kuu möödudes tuleks kinnipeetu viia üle mujale.

Lääne politseiprefekt Priit Suve ütles, et politsei tegeleb probleemiga jõudumööda ja tegelikult on seis kambris parem, kui ettepanekuist nähtub.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles