Pirita koertekari ründas taas omanikuga jalutavat koera

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hulkuv koer.
Hulkuv koer. Foto: Ain Protsin

Eile ründasid hulkuvad koerad Mähel Lehiku ja Vahtramäe tee nurgal omanikuga rihma otsas jalutanud koera.


Samasugune juhtum leidis Mähel aset ka eelmisel kuul ning munitsipaalpolitseile antud kirjelduse kohaselt võis olla tegemist samade koertega. Eile oli rihma otsas jalutanud koera ründajaid kaks - suur kaukaaslase-tüüpi ja temast väiksem, must kohevakarvaline isend. Puremine kestis mitu minutit, enne kui omanik ründajad minema peletada suutis.
Õnneks pääses ründealune koer ilma lihahaavadeta. Hilisemal ümbruse kontrollimisel koeri leida ei õnnestunud. Intsidendist teatanud naisterahva sõnul ei olnud tegemist kodutute koertega, teatas mupo pressiesindaja Meeli Hunt.

«Nad olid heas toitumuses ja korraliku karvkattega. Kindlasti on neil olemas omanik. Loodan väga, et kirjelduse põhjal tunneb keegi koerad ära ja teavitab omanikku ohust, mida tema üksinda ringijooksvad koerad endast kujutavad,» ütles rünnaku ohvriks langenud koera omanik mupole.

Seoses mainitud juhtumitega palub mupo Pirita-Mähe kandis elavatelt inimestelt abi. Kui te märkate ringi hulkuvaid ja kirjeldusele vastavaid koeri ringi jooksmas, siis sellest koheselt teavitada mupo patrulli infotelefonil 14410. Võimalusel palutakse koeri pildistada (taustal peaks olema kergelt äratuntav objekt või tänavasilt) ning jälgida, millise kinnistu territooriumilt on loomad välja pääsenud.

«Kui kellelgi on aga teavet koera omaniku kohta, siis on ka need vihjed teretulnud. Tegemist on ohtlike ja agressiivsete loomadega, kes võivad rünnata nii teisi loomi kui inimesi. Palume teada anda ka kõigist juhtumitest, kus toimuvad koete ründed või kui on tegemist vabalt ringi jooksva omanikuta koeraga,» ütles Hunt.

Kahe koera tundemärgid: Kaukaasia lambakoerale sarnanev koer - valget värvi, oranžikas-pruunide laikudega tagakehal ning lõigatud sabaga. Üks kaaslastest oli must segavereline, umbes 20-25 kg kaaluv ning koheva karvaga isend. Kolmanda kohta tundemärgid puuduvad.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles