Eesti 3D-printerid sünnivad Tartus

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kai Reinfeldt (vasakult), Matis Averin ja Kersti Vatter asutasid eelmise aasta juunis EDM Machi­ne­ry. See on ainuke 3D-printereid ja freespinke tootev ettevõte Eestis.
Kai Reinfeldt (vasakult), Matis Averin ja Kersti Vatter asutasid eelmise aasta juunis EDM Machi­ne­ry. See on ainuke 3D-printereid ja freespinke tootev ettevõte Eestis. Foto: Kristjan Teedema

Kolm Tartu ülikooli taustaga noort on Tartus asutanud ettevõtte EDM Machi­nery, mis on Eestis ainuke 3D-printereid ja freespinke valmistav firma.

Ujula tänaval asuva tööstushoone viiendale korrusele on ennast sisse seadnud Tartu ülikoolis arvutitehnikat õppiv 23-aastane Matis Averin, kes koos kahe kaaslasega toodab ainukesena Eestis freespinke ja 3D-printereid.

«Alguses oli mõte ainult freespinke teha, aga kui ilmnes, et on päris palju huvi 3D-printerite vastu, otsustasime hakata ka neid pakkuma,» ütles Averin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles