Reformierakond esitas abilinnapea Kõlvartile teabenõude

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Linnamäe Vene lütseum on üks viiest koolist, mis soovib gümnaasiumis vene õppekeelt kasutada.
Tallinna Linnamäe Vene lütseum on üks viiest koolist, mis soovib gümnaasiumis vene õppekeelt kasutada. Foto: Priit Simson

Tallinna Linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni liige Martin Kukk esitas avaliku teabenõude Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvartile ja Tallinna Haridusametile saamaks selgitusi Tallinna Vene Lütseumi SA rahastamise kohta.

«Ma loodan, et Mihhail Kõlvart vastab küsimustele, mis on tingitud linnaelanike ja Tallinna volikogu teadmatusest, kuhu Tallinna Vene Lütseum SA-le eraldatud suured summad kuluvad,» ütles Kukk.

«SA Tallinna Vene Lütseumile raha eraldamise juures võib ilmneda korruptsioonikahtlus seoses sellega, et sihtasutuse nõukogu liige on olnud tihedalt seotud olnud raha eraldamisega Tallinna maksumaksja arvelt sihtasutuse kasuks,» seisab teabenõudes.

Teabenõudes on kokku üheksa küsimust. Muu hulgas soovib Martin Kukk teada, miks on vaja eraldi sihtasutust, kui sisuliselt kasutatakse sama kooli ruume, õpetajaid, õpilasi ja juhtkonda ning millele kuulub lütseumile eraldatud raha.

Reformierakonna fraktsiooni liikme teatel on Kõlvartill võimalik kõigile küsimustele vastata homsel Tallinna linnavolikogu istungil, kus ka abilinnapea umbusaldamist arutatakse. Samuti on küsimused adresseeritud Tallinna Haridusameti juhile Andres Pajulale, juhuks kui Mihhail Kõlvart küsimustele ei soovi või ei oska vastata.

Eelmisel nädalal esitasid linnavolikogu Reformierakonna ja IRLi fraktsioonid abilinnapea Kõlvarti vastu umbusaldusavalduse, täna teatasid avaldusega ühinemisest ka sotsiaaldemokraadid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles