Edgar Savisaar: teine süüdlane

Edgar Savisaar
, Eesti Keskerakonna esimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TLNPM11:EDGAR SAVISAAR :TALLINN,EESTI,16OCT13.
Tallinna linnapea ja Keskerakonna esimees Edgar Savisaar
ah/Foto ANDRES HAABU/POSTIMEES
TLNPM11:EDGAR SAVISAAR :TALLINN,EESTI,16OCT13. Tallinna linnapea ja Keskerakonna esimees Edgar Savisaar ah/Foto ANDRES HAABU/POSTIMEES Foto: Andres Haabu / Postimees

Vandeadvokaat Taivo Ruus tõstatas küsimuse (PM 10.02), mis saab, kui linn kohustust ei täida. Ta väitis, et erakoolide kulude katmises osalemine ei too linnale kaasa lisakohustusi, vaid pigem leevendab eelarvepingeid.

Tegelikult see paraku nii ei ole. Tallinn peaks erakoolidele maksma aastas umbes 1,3 miljonit eurot, mis moodustab tervelt 3,6 protsenti Tallinna põhi- ja üldkeskhariduse eelarvest.

Omavalitsus peab tagama kõigile õpilastele tasuta koha munitsipaalkoolis, ning seda Tallinn ka teeb. Tallinn peab ülal 65 üldhariduskooli, kus jätkub õppekohti kõigile linnas elavatele kooliealistele lastele. Seejuures on linn seadusest tulenevalt kohustatud koolikohti ülal pidama sellise arvestusega, et see hüve oleks tagatud ka olukorras, kus kõik erakoolid korraga oma uksed sulgevad. Ehkki seetõttu on mõni munitsipaalkoolide klassikomplekt alatäidetud, ei ole linnal õigust seal kütet poolele võimsusele pöörata või lampidest elektripirne välja keerata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles