Sooduskaart aitab suurpered teatrisse

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Suurperedele loodi sooduskaart, mis muudab vaba aja veetmise võimalused neile senisest kättesaadavamaks. Kuue lapse ema Viire Null rääkis Postimehele, kui vähe suurel perel selleks tavaliselt raha on.

Keila-Joal elav Nullide kaheksaliikmeline pere peab koos toetuste ja palkadega hakkama saama umbes 1500 euroga kuus. Enamik sellest kulub toidule, ahjuküte hoiab kodukulud väikesed. «Säästmiseks ei jää küll midagi,» nendib pereema. Meelelahutust – kino, teatrit, ujulaid ja muud taolist – saab pere lubada endale vaid harva, näiteks korra laste koolivaheajal.

Kinoõhtu kohvikuskäigu ja edasi-tagasi sõiduga läheb ema arvutustel seitsmele inimesele kokku maksma üle saja euro, mõnd kallimat etendust saab vaatama minna vaid siis, kui ürituse korraldaja soodustuse teeb. «Kui saame mõnes kohas 30–60 protsenti soodustust, on see meie jaoks väga suur raha. Kahjuks käsitleb suur osa ajaveetmiskohti peret ikka veel kui kaht last vanematega, nii et suuremal perel tuleb pileteid täishinnaga juurde osta,» räägib ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles