Viha eliidi vastu tõi rahva tänavatele

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Protestide käigus põlema süüdatud valitsusasutus Tuzlas.
Protestide käigus põlema süüdatud valitsusasutus Tuzlas. Foto: AP/Scanpix

Möödunud kolmapäeval Tuzlas rahulolematute tehasetööliste protestist alguse saanud meeleavaldused levisid kiiresti ka pealinna Sarajevosse ja teistesse linnadesse. Ka eile avaldasid sajad protestijad endiselt meelt, blokeerides tänavaid ja nõudes Bosnia ja Hertsegoviina Föderatsiooni peaministri Nermin Nikšići tagasiastumist; viimane on sellest aga keeldunud.

Bosnia kevadeks ristitud protestid on toimunud peamiselt moslemi-horvaadi föderatsioonis. See on Serblaste Vabariigi kõrval üks kahest nõrga keskvalitsusega poolautonoomsest moodustistest, mis loodi pärast aastatel 1992–1995 peetud Bosnia sõda.

«Poliitikud on piisavalt kaua meie verd imenud ja nüüd on rahval aeg nad kukutada. Kui selle käigus valatakse nende verd, siis olgu nii,» ütles portaali Balkan Insight vahendusel reedel Sarajevos valitsushoone juures meelt avaldanud protestija, kelle arvamust jagavad paljud kaasmaalased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles