Cakarsi meenutus nooruse hokihullusest ja Läti šokk-kaotusest

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti koondise väravavaht Edgars Masalskis ei suutnud kaheksa sekundit enne kohtumise lõpuvilet tõrjuda Šveitsi koondise ründaja Simon Moseri pealeviset.
Läti koondise väravavaht Edgars Masalskis ei suutnud kaheksa sekundit enne kohtumise lõpuvilet tõrjuda Šveitsi koondise ründaja Simon Moseri pealeviset. Foto: AP/Scanpix

«Jäähoki on lätlaste jaoks rahvuslik spordiala ja mul on väga hea meel, et saan olümpial Läti koondise mängu vaadata – eriti veel Eesti koondise jopes,» sõnas Eesti laskesuusatamise koondise lätlasest peatreener Maris Cakars naerdes.

Ta ei pidanud paljuks võtta ette rohkem kui tunnipikkune teekond laskesuusatajate olümpiakülast Adleris asuvasse olümpiaparki, et elada kaasa oma kaasmaalaste olümpia avalöögile. «Olen alati püüdnud olümpial vaadata vähemalt ühte meie meeste mängu – rohkemaks pole tavaliselt võimalust, kuna laskesuusatamise võistlused kipuvad hokiga kattuma.»

Cakars nägi oma kaasmaalaste ennastsalgavat heitlust mulluse MMi hõbedameeskonna Šveitsiga, mis päädis kaheksa sekundit enne kohtumise lõppu õnnetu väravaga. Šveitslased viskasid litri Läti värava ette ja see põrkas sealt kogu kohtumise hiilgavalt tegutsenud ja 38 tõrjet teinud Edgars Masalskise selja taha. Läti sai 0:1 šokk-kaotuse.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles