Viru Keskus: Monton, Baltman ning Bastion lahkuvad, et uutele ruumi teha

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru keskuse uuendus. Viru keskuse juht Ants Vasar.
Viru keskuse uuendus. Viru keskuse juht Ants Vasar. Foto: Heiki Rebane/BNS

Viru Keskuse juhatuse liige Ants Vasar ütles selgituseks keskuses toimuvatele ümberkorraldustele, et kümme aastat keskuses Montoni, Baltmani ning Bastioni kauplustega seotud üürilepingud on tähtaegselt lõppenud. «Lisaks teatud Baltman Eesti OÜ brändidele lahkuvad keskusest seoses uute tulijatega ka paljud rahvusvaheliselt tuntud välismaised kaubamärgid. Sedalaadi muudatuste korral tuleks pigem rõõmustada, et kohaliku tarbija jaoks suureneb valikuvõimalus,» leiab ta.

«Alates käesoleva aasta kevadest leiab tõesti Viru Keskusest Baltika Gruppi kuuluvatest brändidest vaid Ivo Nikkolo kaupluse.  Me hindame pikaajalist koostööd kõrgelt, kuid tuleb nentida, et sedalaadi ebamugavad otsused kaupluste jaoks tulevad päevakorda tulenevalt keskuse väiksusest ja kontsentreeritud tootevalikust,» rääkis Vasar.

«Linnasüdames asuval Viru Keskusel ei ole võimalik ühteaegu säilitada kogu olemasolevat kaupluste valikut ning pakkuda külastajale uusi ja huvitavaid brände, kuna erinevalt äärelinnakeskustest puuduvad juurdeehitusteks samaväärsed võimalused. Montonil on Tallinnas arvestatav müügivõrk ning see teadmine koos eelkirjeldatud põhjuste ning alternatiivsete lahenduste puudumisega viis olukorrani, kus uut üürilepingut ei sõlmitud,» selgitas Vasar. «Montoni kauplusega seotud arengud on olnud muljetavaldavad ning Viru Keskusel on olnud suur rõõm, et Montoni ostukeskkond ja hea teenindustase on pälvinud keskuses sees korraldatud võistlustel kõrgeid kohti.»

Eesti kaubamärkidest avab märtsikuu alguses uue kaupluse keskuses Sangar ning avatuks jääb Ivo Nikkolo kauplus. «Montonit leiab samuti edaspidi Viru Keskusest, kuna augustikuust on Montoni tooted müügil Tallinna Kaubamaja naisteosakonnas,» selgitas Vasar.

Eesti kaubamärke ja disaini hindab Viru Keskus selle juhi sõnul väga. «Oleme üks väheseid keskuseid, kes regulaarselt korraldab kohalike disainerite ja artistide loomingut tutvustavaid üritusi alates Eesti Vabariigi aastapäevale pühendatud disainipäevast Ehe Eesti, jätkates erinevate muusikasündmuste ja lõpetades lugematute moelaatade - ja etendustega,» selgitas Vasar. «Aeg-ajalt saavad võimaluse pop-up poodidena oma tooteid müüa ka need kohalikud kaubamärgid, kel ametlikud esinduskauplused puuduvad. Näiteks oli Viru Keskuses ligi pool aastat avatud Tallinn Dollsi pop-up pood,» tõi ta näiteid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles