Viimsi ettevõtjad asuvad ühiselt turiste meelitama

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabaõhumuuseum Viimsi vallas.
Vabaõhumuuseum Viimsi vallas. Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Viimsis turismiga tegelevad ettevõtjad - spad, restoranid, muuseumid, saared ja aktiivse puhkuse veetmise võimaluste pakkujad lähevad homme avatavale messile Tourest 2014 ühise nimetaja all: visitviimsi.com.  Samanimeline portaal plaanitakse avada aprillis, enne suvise turismihooaja algust.

«Viimsi poolsaar, mis asub küll täiesti pealinna külje all, on siiani jäänud turismi seisukohalt siiski veel väheavastatud paigaks. Ometi on meil siin suurepärased võimalused puhkamiseks, tervise kosutamiseks, sportimiseks nii metsaradadael, kui merel aga ka ajaloomälestiste, muuseumide ja vaatamisväärustega tutvumiseks,» rääkis Viimsis asuva Rannarahva Muuseumi juhataja ja visitviimsi.com projektijuht Riina Aasma. «Viimsi on kontrastide poolsaar, siin kohtub meri ürgmetsaga, siin asuvad vanad kaluritalud kõrvuti 21.sajandi moodsate kodudega, siin on imelised romantilised väikesaared kuhu paistavad pealinna säravad tuled, siinsed paigad vajavad kindlasti avastamist.»

Et Viimsit piirkonnana edukamalt tutvustada on kohalikud ettevõtted oma jõud koondanud ning omavahelise koostöö ja ühisturunduse esmaseks ja peamiseks väljundiks plaanitakse aprillis avada veebivärav visitviimsi.com. Portaal hakkab tegutsema virtuaalse turismikorraldajana ja Viimsi, kui põneva sihtkoha tutvustajana. Ühiselt ja eesmärgipäraselt tegutsedes loodetakse tegelikult jõuda välis- ja siseturistide kõrval ka Viimsi enda elanikeni, kellest suur osa Aasma sõnul ei teagi, milliseid võimalusi nende kodukant pakub.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles