Toomas Paul: elu võib olla ette määratud

Rein Veidemann
, TLÜ professor / Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Paul võttis auhinna vastu eile Tallinna ülikoolis peetud konverentsil «Kuidas tõlkida maailmavaadet. Mida Enn Soosaar täna ütleks?»
Toomas Paul võttis auhinna vastu eile Tallinna ülikoolis peetud konverentsil «Kuidas tõlkida maailmavaadet. Mida Enn Soosaar täna ütleks?» Foto: Peeter Langovits

Kas üksikinimene saab jääda ausaks, kui ühiskond on üles ehitatud valele, küsis Toomas Paul mullu Maalehes ilmunud essees, mis pälvis Enn Soosaare eetilise esseistika auhinna. Auhind anti üle eile, laureaadiga vestles Rein Veidemann.

Viimastel aastatel on teoloog Toomas Paul pälvinud ühe tunnustuse teise järel: 2012. aastal Aadu Luukase missioonipreemia, möödunud aastal EELK elutööpreemia. Eile anti talle Tallinna Ülikoolis peetud konverentsil üle Enn Soosaare eetilise esseistika auhind. Võtsin Toomas Pauli sel puhul kõnetada. Kuna oleme sõbrad, siis luban endale järgnevas vestluses sinatamist.

Õnnitlen sind, Toomas, järjekordse tunnustuse puhul! Eetika, mis auhinna nimes figureerib küll omadussõnana, on filosoofia valdkonnana (moraali olemuse, tahtevabaduse ja kohustuse vahekorra, elu mõtte, hüve ja õigluse küsimused) läbinud sinugi kirjutisi.  Oled Enn Soosaarega ühest põlvkonnast. Enamgi veel, teie isad olid kirikuõpetajad. Missugused on olnud teie omavahelised kokkupuuted?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles