Homsest saab tulu deklareerida

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MTA teenindusosakonna juhtivspetsialist Hannes Udde kinnitas, et pangakonto IBAN-numbri pärast pole vaja muretseda.
MTA teenindusosakonna juhtivspetsialist Hannes Udde kinnitas, et pangakonto IBAN-numbri pärast pole vaja muretseda. Foto: Peeter Langovits

Eelmisel aastal oli tulu deklareerijaid 650 000, kellest e-maksuametit kasutas 95 protsenti, sel aastal arvestab amet vähemalt 640 000 deklareerijaga. Tagastatava tulumaksu summaks ennustatakse 96 miljonit eurot. Mullu tagastati 97,8 miljonit eurot.

Tänavu saavad enammakstu kiiremini tagasi need, kes esitasid 2012. aasta tuludeklaratsiooni hiljemalt 2. aprilliks ning kellel ei olnud 15. veebruarist 2013 14. veebruarini 2014 maksuvõlga. «See on selleks, et parandada õiguskuulekust,» ütles maksu- ja tolliameti (MTA) teenindusosakonna juhataja Riv­o Reitmann.


Tähtajad ja kontonumber

Esimesed tulumaksutagastused tehakse 28. veebruaril. Kõige kiiremini saavad enammakstu riigilt tagasi need, kes esitavad deklaratsiooni elektrooniliselt ning kelle deklaratsioon ei vaja lisakontrolli. Kontrolli põhjus võib olla näiteks eelmisel aastal võetud eluasemelaen, deklareerimata välistulu või see, kui maksumaksja ning MTA andmed maksumaksja tulu kohta erinevad. Tuludeklaratsiooni esitamise viimane päev on 31. märts. Kauem läheb nende deklaratsioonide töötlemisega, mis esitatakse paberil. Siis alustatakse tagastamisega hiljemalt 20. aprillil. Üldine tulumaksu tasumise ja tagastamise tähtaeg on sel aastal 1. juuli. MTA teenindusosakonna juhtivspetsialisti Hannes Udde kinnitusel pole vaja muretseda pangakonto IBAN-numbri pärast. Neil, kelle kontonumber on ametil olemas, muudetakse see automaatselt õigele kujule. Vana numbri sisestamisel konverteeritakse see uuele kujule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles