Iga 14. naine on vägistamisohver

Evelyn Kaldoja
, välisuudiste toimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Repro

Kuigi kõige sagedamini tunnistavad seksuaalvägivalla ohvriks langemist musta Aafrika riikides elavad naised, ei jää selles traagilises statistikas neile just paljuga alla Austraalia ja Uus-Meremaa sookaaslased, selgub tuntud briti meditsiiniajakirjas The Lancet avaldatud värskest uuringust.

Nagu uuring tõdeb, varieerub seksuaalvägivalla esinemissagedus piirkonniti märkimisväärselt. Aafrika keskosa naistest ütleb end seda kogenud olevat 21 protsenti, sama kontinendi lõunaosas 17,4 protsenti. Austraalia ja Uus-Meremaa naiste puhul on see näitaja 16,4 ja Andide piirkonnas 16 protsenti.

Üllatavana mõjub andmestiku osa, mis puudutab viimastel aastatel eriti võigaste vägistamisjuhtude ja kõrge naistevastase vägivalla statistikaga rahvusvahelisse meediasse jõudnud Indiat, Bangladeshi ja Türgit. Neis tunnistab end seksuaalvägivalla ohvriks 3–4,5 protsenti naistest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles