Pljuštšenko karm saatus ja Romanenkovi eneseületus

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Pljuštšenko lahkus Sotši olümpiajäält lööduna – võistlus lõppes tema jaoks enne, kui sai alata.
Jevgeni Pljuštšenko lahkus Sotši olümpiajäält lööduna – võistlus lõppes tema jaoks enne, kui sai alata. Foto: AP/Scanpix

Jevgeni Pljuštšenko väärinuks ilusat karjääri lõppu. Vägevaks lõpp­akordiks pidigi saama Sotši olümpia iluuisutamise meesüksiksõidu võistlus, sest ükskõik, millise medali oleks ta koduseinte toetusel võitnud, tähendanuks see 31-aastase mehe jaoks kangelastegu.

Saatus osutus aga karmiks – eile sõidetud lühikava soojendusel proovis venelane teha paar hüpet, kuid juba aastaid kimbutanud seljavalu lõi taas välja ning legendaarne uisutaja pidi võistlemisest loobuma. See oli draama, mille tõelist suurust tundis oma hinges vaid Pljuštšenko ise.

Suurte võitude kõrval on just vigastused palistanud kogu Pljuštšenko karjääri. Venelane tahtis siiski väga kodusel olümpial võistelda ja püüdis end viimast korda üles töötada. Võistkonnavõistluses oligi tema esinemine tasemel ning tasuks pälvis ta koos koondisekaaslastega olümpiakulla. Eilseks etteasteks aga enam tervist ei jätkunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles