Tobreluts: lihtne on sõimata, et jobud ei oska sõita

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Tobreluts kaotas suusarajal kehva varustuse tõttu umbes minuti.
Indrek Tobreluts kaotas suusarajal kehva varustuse tõttu umbes minuti. Foto: Liis Treimann

Juhtus see, et Eesti olümpiadelegatsiooni vanim liige, 37-aastane laskesuusataja Indrek Tobreluts on praegu ka parim, sest sai 20 km distantsil 29. koha. «Vähemalt minut jäi suuskade taha. No ei ole mul neid võimalusi nagu suurriikidel,» rääkis Tobreluts. «Lihtne on tugitoolis telerit vaadates sõimata: jobud, ei suuda 20 sekka sõita. Tegelikkus on see, et kui keegi suudab, siis on see eneseületus, mitte seaduspärasus.»

Kummaski püstitiirus korra eksinud, kuid kulla saanud prantslasele Martin Fourcade’ile 3.30,8 kaotanud Tobreluts tunnistas, et oli küllaltki täpne, aga kui sellega mahud napilt 30 hulka, läheb tuju ära. «Määrdemehed tegid head tööd, aga mul pole selle ilma jaoks suuski. Tagant tuhisesid mehed laskumisel minust mööda kui postist.»

Aastas saab Tobreluts suusafirmalt neli paari suuski. «Vahetada neid ma ei saa. Mis on, sellega sõidan. Hea, kui lubatakse paare juurde osta. Sedagi peab lunima. Suurte riikide – Norra, Venemaa, Saksamaa – laskesuusatajad saavad aastas testida 200 paari ja parimad välja valida. Võitle siis nendega. Tegu on ju tehnikaalaga. Suuskade nahka läheb 20 kilomeetri distantsil üle minuti.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles