Salajase politseiüksuse juht omastas jälitusraha

Risto Berendson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krista Aas.
Krista Aas. Foto: Andres Haabu

Kuriteokahtlustus: keskkriminaalpolitsei varjatud üksuse juht omastas erioperatsioonideks mõeldud raha. Summa, mille endale võtmises varjatud jälitustoimingutele spetsialiseerunud talituse juhti kahtlustatakse, jääb mõne tuhande euro kanti ning kuritegu arvatakse olevat toime pandud viimase aasta jooksul.

«Inimesel läksid segamini riigi ja isiklik rahakott,» ütles keskkriminaalpolitsei juht Krista Aas. Kolmapäeval vabastas Aas kahtlustatava politseiametniku poolte kokkuleppel töölt. Samal päeval esitati talle ametlik kuriteokahtlustus. Politseinik tunnistas tehtut ja andis omastamise asjaolusid selgitavaid ütlusi.

«Tegemist on suhteliselt standardse omastamisjuhtumiga,» rääkis kriminaalmenetlust tüüriv juhtiv riigiprokurör Heili Sepp. «Tegemist on rahaga, mis usaldati ühe politsei keskastme juhi kasutusse tema juhitud üksuse ametiülesannete täitmiseks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles