Kohus vaeb Liis Haaveli enne tähtaega vanglast vabastamist kinniste uste taga

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liis Haavel maskeeritult (vasakul) ja tavaolekus kohtusaalis.
Liis Haavel maskeeritult (vasakul) ja tavaolekus kohtusaalis. Foto: politsei / Peeter Langovits

Harju maakohus kuulutas vanuritelt kinnisvara väljapetmises süüdimõistetud Liis Haaveli enne tähtaega vanglast vabastamise arutamise kinniseks.

Kohus kuulutas istungi kinniseks Haaveli (34) taotlusel perekondlikes huvides, ütles maakohtu pressiesindaja Kristina Ots ERR-i uudisteportaalile.

Justiitsministeeriumi andmetel arvestatakse Haaveli nelja aasta ja kahe kuu pikkuse karistusaja algust 2010. aasta 15. novembrist ning see peaks lõppema 2014. aasta 25. novembril.

Eelmise aasta alguses leidis maakohus Haavelit enne tähtaega vabastamata jättes, et kuigi naine töötab vanglas õmblejana ning on läbinud sotsiaalabiprogramme, siis on teda samas korduvalt vanglas distsiplinaarkorras karistatud.

Haaveli ennetähtaegset vabastamist ei toetanud ka prokuratuur ning märkis, et teda on kriminaalkorras karistatud kolmel korral ning üheks reaalse vangistuse kohaldamise põhjuseks oli tema puhul just asjaolu, et ta jätkas kuritegude toimepanemist isegi pärast kriminaaluurimise kestel vahi all viibimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles