Paet Interfaxile: Eesti soovib tugevdada tipptaseme kontakte Moskvaga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Paet
Urmas Paet Foto: Liis Treimann / Postimees

Eesti soovib kõrgetasemelisi kontaktide tugevdamist Venemaaga, ütles välisminister Urmas Paet intervjuus Vene uudisteagentuurile Interfax.

Kommenteerides oma eesseisvat visiiti Moskvasse tuleval teisipäeval allkirjastamaks Eesti-Vene maa- ja merepiiri lepingut ütles Paet, et mitmed teised lahendamata tähtsad probleemid jäävad endiselt kahepoolsete suhete päevakorda.

«Ennekõike ma nimetaks neid võimalusteks, mitte probleemideks. Selles kontekstis ma nimetaks avatust ja riigipeade kontaktide sagedust teemaks number üks,» ütles Paet.

«See on ebanormaalne, kui kahe riigi liidrid kohtuvad väga harva. Näiteks Venemaa poolt ei ole olnud ühtegi visiiti presidendi või peaministri või isegi välisministri tasemel. Samuti on olnud suhteliselt vähe meie visiite Venemaale,» ütles Eesti välisminister.

Paet rõhutas ka lepingulise baasi tähtsust kahe riigi vahel, ehkki päästeoperatsioonide ja hädaolukordade alase koostöö lepe saab allkirjad lähitulevikus.

«Ma loodan ka, et Venemaa naaseb topeltmaksustamise vältimise leppe ratifitseerimise juurde, mis on olnud ootel aastaid. Ja üldiselt vajame me lepingulist alust majanduskoostööks,» ütles Eesti välisminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles