Pikalauapidu hoiab alles elus tähtsaid suhteid

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrumaal Lasva vallas Pikakannu külas Alasilla talus peeti läinud suvel nüüdki talutöödel jõudumööda kaasa lööva, traktoritega töötava ja masinaid remontiva Leo Kallaste (vasakult keskel, valge särgiga) 75. sünnipäeva pika laua taga, sest nii on seal talus ja Võrumaal endiselt kombeks. Et kõik lahedalt ära mahuksid, pidutseti õues.
Võrumaal Lasva vallas Pikakannu külas Alasilla talus peeti läinud suvel nüüdki talutöödel jõudumööda kaasa lööva, traktoritega töötava ja masinaid remontiva Leo Kallaste (vasakult keskel, valge särgiga) 75. sünnipäeva pika laua taga, sest nii on seal talus ja Võrumaal endiselt kombeks. Et kõik lahedalt ära mahuksid, pidutseti õues. Foto: Vilja Kohler

Rootsi laua, catering´i või restoranist-kohvikust tellitud täisteenindusega laua taga peopidamise vastu pole meil muidugi midagi. Astume läbi, näksime siit-sealt, vahetame viisakusi, viskame ehk naljagi ning juba asutame minekule, sest täna on tarvis veel midagi teha ja homme on ju tööpäev.

Need uued peokombed pole võõrad ka Lõuna-Eestis, kuid eriti just Võru- ja Põlvamaal peetakse üks õige pidu, olgu see siis pulm, ümmargune sünni-

päev või näiteks kooli lõpetamine, sageli kodus ja endiselt pika laua taga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles