Ületati üks legendaarsemaid maailmarekordeid

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Renaud Lavillenie
Renaud Lavillenie Foto: AFP/SCANPIX

Legendaarne Ukraina teivashüppaja Sergei Bubka hullutas 1984.–1994. aastani kergejõustikupublikut 35 maailmarekordiga (17 välis- ja 18 sisetingimustes). Bubka tippmargid on tundunud pikka aega ületamatud, kuid laupäeval tegi just Bubka silme all ja viimase kodumaal imet prantslane Renaud Lavillenie, kui ületas Donetskis 6,16 meetrit.

Sisetingimustes oli seni maailmarekordiks Bubka hüpatud 6.15, mille ületas ukrainlane 1993. aasta 21. veebruaril samuti Donetskis.

Lavillenie oli laupäeval heas hoos, kui maailmarekordit tähistav kõrgus 6.16 alistus juba esimesel katsel. «See on uskumatu. Hõljun siiani pilvedes,» rõõmustas 27-aastane Londoni olümpia võitja Prantsusmaa telekanaliga BFM TV rääkides. «See oli müütiline rekord. Teadsin, et mul on potentsiaali rekordit üritada, kuid karjääri sellises staadiumis selle ületamine on midagi uskumatut.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles