Muusikateadlane aitab mõista vastuolulise loomuga romantismi suurkuju

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prof. Kristel Pappel raamatut esitlemas
Prof. Kristel Pappel raamatut esitlemas Foto: Harry Liivrand

Eesti tippinterpreedid ning muusikateadlane prof. Kristel Pappel viivad  Mustpeade majas 20. veebruaril kell 19 toimuval kammerkontserdil publiku väikesele ringkäigule  helilooja Robert Schumanni maailma.

Sopran Kädy Plaas, solistid Sigrid Kuulmann (viiul) ja Marko Martin (klaver) esitavad helilooja loomingut. Kõlavad  helilooja klaveritsükkel «Viini karneval» (fantaasiapildid), vokaaltsükkel «Naise elu ja armastus» (Chamisso tekstidele) ning fantaasia viiulile ja klaverile (Fritz Kreisleri seades), Kristel Pappel tutvustab Schumanni loojanatuuri erinevaid tahke.

«Robert Schumann (1810-1856) oli omamoodi kaksiktalent: andekas muusikakirjanik ja ülevoolava fantaasiaga helilooja,» kõneles Pappel. «Nii nagu ta ennast kujutas kirjasõnas kahe tegelasena – unistava Eusebiuse ja temperamentse Florestanina, nii läbib ka ta helitöid nende pooluste vahel valitsev pinge. Schumanni-õhtul avatakse tema vastuolulist, piire ületavat kunstnikuisiksust instrumentaalteoste, laulude ja romantilist ajastut peegeldava kirjasõna kaudu,» sõnas ta.

 

 


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles