Murru vangla kohtuasja osaline kuulutati tagaotsitavaks

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Murru vangla.
Murru vangla. Foto: Liis Treimann.

Harju maakohus kuulutas tagaotsitavaks Murru vangla endiste töötajate ja kinnipeetavate kohtuasja osalise Juri Stupaki, kes ei ilmunud välja kohtuotsuse kuulutamisele.

Harju maakohtu pressiesindaja Kristina Otsa sõnul tegi kohus eelmisel esmaspäeval Juri Stupaki suhtes tänasele otsuse kuulutamisele sundtoomise määruse.

Politseil ei õnnestunud aga Stupakit tabada ning kohtusse tuua, mistõttu otsustas kohus otsuse kuulutamise edasi lükata ja kuulutas Stupaki tagaotsitavaks.

Murru vangla endise juhi Gunnar Bergvaldi ja Murru vangide ühise kohtuprotsessis oli eelmiseks esmaspäevaks ette nähtud viimane istung, kus kohus pidi otsuse kuulutama.

Kriminaalmenetlust alustati kaitsepolitsei ettekande põhjal, mille järgi oli mõnel Murru vangla vangil mõjuvõimu nii kaasvangide kui ka vangla ametnike seas.

Riigiprokurör Evestuse süüdistuse järgi jätsid Murru vangla endine direktori asetäitja Gunnar Bergvald, endine julgeolekuosakonna juhataja Raivo Põder ja endine vangivalvur Olaf Tšarnetski teadlikult ja ebaseaduslikult märkamata mitu vangide vahelist füüsilist arvete klaarimist.

Bergvaldi ja Põtra süüdistab prokurör ka kuriteo varjamises.

Kohtu all on ka Murru vangla endine vang Vladimir Živolupi, politseiniku tapmise eest eluks ajaks vangi mõistetud 35-aastane Romeo Kalda, samuti eluks ajaks vangi mõistetud 33-aastane Rene Vainik, 31-aastane eluaegne vang Andrei Tali ning nende kaasvangid Sergei Sokolovski, Karola Lük ja Juri Stupak.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles