Poolikult läbimõeldud Mustamäe turg sunnib jalakäijaid kakerdama poris

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mustamäe turg kasutab kaubavedudeks turu krundiga piirnevat jalakäijate teed, sest sõiduteed pole selleks lihtsalt ehitatud. Jalakäijate tee, mis on kergliiklustee, ei kannata taolist massi igapäevaselt välja ning on kohati vajunud ning muutunud läbimatuks porimülkaks.

«Ainus, mida kohalikud märkavad, on kõnniteejupi porimülkaks muutmine. See on rõve. Jutt puudutab turu tagumist sissepääsu, kus autod turule kaupa toovad. Mööda kõnniteed, loomulikult,» kirjutas kohalik elanik, kes ise turgu ei külasta, kuid keda häirib äralagastatud kõnnitee, millega piirneb turu krunt. «Seda mööda saab Vilde teelt Kännu Kuke territooriumile. Tehku kõnnitee korda ja asi vask,» pahandab lugeja.

Turuplatsiga piirnenud ala foto- ja videopilti püüdes sai selgeks, et viimase turuplatsile püstitatud hoone rajamisega (nn lihamaja) jäi läbimõtlemata see, kuidas kaubavedu turuhoonesse korraldatakse.

Mustamäe turu tulekuga seoses on nördinud kohalikud elanikud ka teistel põhjustel, kelle sõnul on turu asemel loodud hoopis täika.

Oma asukoha valikul ja võimekuses pakkuda konkurentsis püsivat kaupa, on turg ümberkaudsetes elanikes tõstatanud sageli küsimusi, kas need eesmärgid on üldse võimalik täita. Kodumaiseid köögivilju, kuid ka eksootilisemaid puu- ja juurvilju müüakse ka turu kõrval paiknevas Maximas, mille lettidelt saab sama kraami kätte vaat et odavamaltki.

Nii on turupidamises mindud seda teed, et kui ostjaid pole, kauplejaid ei tule, renditakse pind välja riidemüüjatele. Sel teemal kirjutas hiljuti ka Tallinncity lugeja, kelle hinnangul on linna planeeritud turust saanud lõppastmes lihtlabane täika.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles