Prokurör nõuab Monogarovile 14-aastast vangistust

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vasakul Deniss Monogarov, paremal tema kaitsja Sven Sillar.
Vasakul Deniss Monogarov, paremal tema kaitsja Sven Sillar. Foto: Liis Treimann

Harju maakohtus täna jätkunud protsessil nõudis prokurör Ainar Koik mullu suvel Tallinnas Tammsaare pargis ühe noormehe tapmises ja teise haavamises süüdistatavale Deniss Monogarovile 14 aasta pikkust vanglakaristust.

Koigi hinnangul on 28-aastase Monogarovi süü tapmises, mõrvakatses ja kehalises väärkohtlemises tõendatud, kirjutab ERR Uudised.


Prokuröri sõnul näitasid kannatanutele tekitatud vigastused, et Monogarov ei tegutsenud hädakaitse seisundis, vaid tema tegevus oli kantud soovist tekitada neile võimalikult raskeid tervisekahjustusi.

Monogarovi kaitsja vandeadvokaat Sven Sillari hinnangul tuleks tema kaitsealune kogu süüdistuse ulatuses õigeks mõista põhjusel, et Monogarov oli hädakaitse olukorras, kuna teda ründasid mitu temast suuremat ja tugevamat  meest.

Monogarov ei ole end tapmises, mõrvakatses ning avaliku korra raskes rikkumises süüdi tunnistanud, tänasel istungil palus prokurör avaliku korra rikkumise süüdistuse hinnata ümber kehalise väärkohtlemise süüdistuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles