Nils Niitra: eelistagem mahesporti!

Nils Niitra
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nils Niitra
Nils Niitra Foto: Postimees

Eesti spordiajakirjanikel on vist meie olümpial suusklejaist kahju hakanud. Kaua sa ikka avaldad pominat, mis parimal juhul viitab noore mehe või naise abitusele oma viletsuse kirjeldamisel? Üha kurjema pilguga põrnitsevad reporterid nüüd koondise (kuri)kuulsaid arhitekte ja süüdistavad spordisüsteemi või lausa lapsevanemaid.

Järelkasvu tootmisega tegeldakse meil väidetavalt liiga vähe. Mis puutub järelkasvu tootmisse voodis, siis siin on kahtlemata vajakajäämisi. Aga muus osas pole minu kui lapsevanema arvates midagi hirmsat lahti. Koolides on kehalise kasvatuse tunnid. Ema käis trennis, mina käisin trennis ja minu lapsed käivad trennis.

Trenni ei pea minema selleks, et olümpiale jõuda. Koolitundides laotakse alla universaalne põhi, samal ajal vaatavad vanemad koos lapsega, mida võiks veel teha. Tõsi, et kehvema sissetulekuga perede lapsi peaks sporditegemisel palju jõulisemalt aitama, aga mitte ainult spordis, sest kaunid kunstid on ka tähtsad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles