Kogenud teeinsenerid näevad laristamist

Nils Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kurna-Luige neljarajalise tee ehitus käis eile täie hooga, põrkepiirded tulevad seal ka metsavahelistesse teeservadesse.
Kurna-Luige neljarajalise tee ehitus käis eile täie hooga, põrkepiirded tulevad seal ka metsavahelistesse teeservadesse. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tallinna ringtee 1,8-kilomeetrisele lõigule on kavandatud teepiirded, mis asjatundjate arvates pole mitte ainult ebavajalikud, vaid muudavad lõigul liiklemise koguni ohtlikumaks.

Vaabo Annus ja Meeme Loik on staažikad tee-ehitusinsenerid, kes teenivad pensionilisa, kontrollides, et ehitusfirmad teeksid korralikke uusi teid ega vusserdaks. Selles loos on mehed lihtsalt murelikud kodanikud, sest omanikujärelevalve ehk Eesti riigi esindajana kõnelemine maksaks neile töökoha.

Tallinna ringteel ehitatakse uut neljarajalist Kurna-Luige teelõiku. Murelike kodanike hinnangul võiks seal tee-ehituse arvelt kokku hoida vähemalt paarsada tuhat eurot ja mis kõige tähtsam – kokkuhoiu tulemusena paraneks tublisti teelõigu ohutus. Mehed on ehitusprojekti detailidega kursis ning askeldavad Kurna ja Luige kandis iga päev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles