Prokuratuur tahab võtta Laasilt, Toobalilt ja Vaarmannilt saadikupuutumatuse

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Laasile (vasakult esimene) ja Priit Toobalile soovib prokoratuur eitada süüdistuse eraviisilisele jälitustegevusele kihutamises. Urbo Vaarmanni süüdistatakse pistise andmises.
Lauri Laasile (vasakult esimene) ja Priit Toobalile soovib prokoratuur eitada süüdistuse eraviisilisele jälitustegevusele kihutamises. Urbo Vaarmanni süüdistatakse pistise andmises. Foto: SCANPIX

Riigi peaprokurör Norman Aas kinnitas, et pöördub eilse riigikohtu otsuse valguses uuesti õiguskantsleri poole, et teha parlamendile ettepanek võtta Keskerakonda kuuluvatelt riigikogu liikmetelt Lauri Laasilt ja Priit Toobalilt süüdistuse esitamiseks ning Urbo Vaarmannilt kohtumenetluse jätkamiseks saadikupuutumatus.

Aas avaldas heameelt, et riigikohtu lahend tõi lõpuks pikalt vindunud saadikupuutumatuse küsimusse selgust. Tema sõnul mõjutab riigikohtu otsus otseselt pooleliolevaid kriminaalasju, kuna kohus leidis erinevalt õiguskantslerist, et kehtiva kriminaalmenetluse seadustiku immuniteeti puudutav osa on siiski põhiseadusega kooskõlas. Samuti leidis kohus, et saadikupuutumatuse äravõtmise menetlus tuleb läbida ka inimese puhul, kes saab riigikogu liikmeks pärast süüdistuse esitamist.

«Seoses sellega olen asunud ette valmistama saadikupuutumatuse äravõtmise uut taotlust nii Lauri Laasi ja Priit Toobali kui ka Urbo Vaarmanniga seotud kriminaalasjas,» ütles Aas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles