Ilm tegi Sotši olümpia ajakavas korrektiive

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanada lumelauakrossi tiimi liikmed udusel mäetipul kohtunike otsust ootamas. Lõpuks lükati võistlus edasi.
Kanada lumelauakrossi tiimi liikmed udusel mäetipul kohtunike otsust ootamas. Lõpuks lükati võistlus edasi. Foto: Reuters/ScanPix

Pühapäeva õhtupoolikul laskus Sotši OMi võistluspaikadele udu, mistõttu jäi pidamata meeste laskesuusatamise ühisstardiga sõit. Esmalt määrati võistluse uueks algusajaks eilne hommik, kuid endiselt ei lubanud udu võistlustega algust teha. Ilm ei paranenud ka päeval ja nii on start lükatud tänaseks, maailma 30 parimat meeslaskesuusatajat peaksid stardijoonele asuma Eesti aja järgi kell 12.30.

Viimati lükati olümpiamängudel laskesuusatamise võistlus kehva nähtavuse tõttu edasi 1998. aasta Nagano mängudel, kui õigel ajal jäi pidamata meeste sprint. Olümpiamängude ajaloos oli Sotšis tegemist aga kolmanda seesuguse juhtumiga.

Ilm avaldas mõju ka teistele aladele, näiteks jäi eile ära ka meeste lumelauakross. Udu tõttu jäeti esmalt ära kvalifikatsioon ja osalejad jagati sõitudesse vastavalt maailma edetabelile, kuid ilm ei paranenud ja nii jäeti ära ka kohasõidud. Ka meeste lumelauakross lükati seetõttu edasi tänasele ja võistlustega hakatakse pihta Eesti aja järgi kell 8.30. Kuna ajakava on olümpial tihe, siis kvalifikatsiooni täna enam kavas ei olegi ja mehed paigutatakse sõitudesse vastavalt edetabelikohale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles