Eesti eelistas mitte oodata

Mikk Salu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välisminister Urmas Paet (paremal) kutsus eile Moskvas oma Vene kolleegi Sergei Lavrovi Eestisse visiidile.
Välisminister Urmas Paet (paremal) kutsus eile Moskvas oma Vene kolleegi Sergei Lavrovi Eestisse visiidile. Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Eesti ja Vene välisministri eile allkirjastatud piirileping tähendab seda, et Venemaal on piiriküsimus lahendamata veel vaid Jaapaniga.

akates Moskvas Patriarhi tiikide juurest lõuna poole astuma, siis oletegi kohe, võib-olla minuti pärast, Venemaa välisministeeriumi hoone juures. See legendaarse vene suurtöösturi ja möödunud sajandi alguses bolševikke rahastanud Savva Morozovi ehitada lastud gooti stiilis villa vaiksel Spiridonovka tänaval ei ole küll ametnike igapäevane tööhoone, kuid just siin korraldab idanaabrite välisministeerium vastuvõtte, pressikonverentse ja riikidevaheliste lepingute allkirjastamist.

Kui tahaks siit välisministeeriumi hoone juurest omakorda jalutada Eesti saatkonda Moskvas, siis huvitaval kombel käiksime täpselt sama teed, mida mööda poeet Ivan Bezdomnõi jälitas salapärast professor Wolandit ja tema kaaslasi Mihhail Bulgakovi «Meistris ja Margaritas». Patriarhi tiikide juurest alla, siis kaarega mööda Spiridonovkat, läbi Nikitskaja – siin kurjategijad hargnesid –, Bezdomnõi sattus korraks segadusse, aga jätkas professori kannul Bolšaja Nikitskaja tänavale, edasi alla paremale – siin ongi Eesti saatkond – ning sealt Arbati suunas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles