Parim ja halvim seadus 2013

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Juba kolmandat aastat korraldab Teenusmajanduse Koda koostöös Postimehega parima ja halvima seaduse konkurssi. Konkurss kuuluti välja jaanuaris ja finalistid on nüüd rahvahääletuseks lugejate ees.

Õigusaktide mõõdupuu on vastavus hea õigusloome tavale ehk hinnatakse, kui põhjalikult on tehtud seaduseelnõu mõju analüüs, kui läbipaistev on olnud menetlus ja mil määral on arvestatud huvigruppide arvamusega. Kuu aja jooksul kogutud ettepanekutest valis komisjon välja finalistid rahvahääletusele. Parim ja halvim seadus kuulutatakse välja veebruari lõpus ja komisjon põhjendab oma valikut avalikult. Postimehe lugejad saavad oma hääle anda internetis lehel arvamus.postimees.ee.

Eelmisel aastal kuulutati 2012. aasta parimaks avaliku teabe seaduse muudatused ja halvimaks seaduseks «vastuvõtmata seadus» ehk erakondade rahastamist korraldavate seaduste vastu võtmata jätmine.


Parimad seadused

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles