Eesti Energia loobub uue elektrijaama ehitusest

Aivar Reinap
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Auverre ehitataud uus põlevkivielektrijaam jääb tõenäoliselt viimaseks Eestis rajatavaks põlevkivielektrijaamaks.
Auverre ehitataud uus põlevkivielektrijaam jääb tõenäoliselt viimaseks Eestis rajatavaks põlevkivielektrijaamaks. Foto: Peeter Langovits

Täna kogunev Eesti Energia nõukogu loobub lõplikult teise energiaploki ehitamisest Auverre, sest uue strateegia järgi keskendutakse tunduvalt kasumlikumale põlevkivist õli ja elektri koostootmisele.

640 miljonit eurot maksev 300-megavatise (MW) võimsusega Auvere elektrijaama esimene plokk peaks plaani järgi hakkama tööle järgmisel aastal. Eesti Energial oli õigus tellida ka teine samasuguse hinna ja võimsusega energiaplokk, kuid praeguseks on energiafirma oma strateegiat põhjalikult muutnud ning kavatseb keerata selja elektri tootmisele põlevkivist.

«Juhatuse ettepanek on teisest energiaplokist loobuda ja ega vist eriti keegi peale Alstomi (esimese energiaploki ehitaja ­– toim) selle ehitust täna Eestis ei toeta,» kinnitab Eesti Energia juhatuse esimees Sandor Liive.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles