Viru Keskus esitleb laupäeval taas Eesti disaini

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn Dolls sügiskollektsioon.
Tallinn Dolls sügiskollektsioon. Foto: Viktor Burkivski

Viru Keskus tähistab sel laupäeval, 22. veebruaril, eelolevat Eesti Vabariigi aastapäeva traditsioonilise disainipäevaga Ehe Eesti. Tänavusel disainipäeval tutvustab oma ehedat ja eestimaist loomingut rida erinevaid disainereid.

Disainipäev Viru Keskuse aatriumis kestab laupäeval kella 12 - 18 ning on kõigile huvilistele tasuta. Ürituse muusikalise kujunduse eest hoolitsevad Eesti Popsi diskorid Erkki Tero ja Janek Murd.

Disainipäeval on esindatud on näiteks Britt Samoson illustratsioonidega, k00d lambavillast kudumitega, Andres Labi lipspõlledega, Pavel Sidorenko vanadest vinüülidest kelladega ning paljud teised. Külaliste magusaisu leevendavad Eesti esimene Cupcake kohvik ja La Muu jäätisemeistrid. 

Disainipäev Ehe Eesti toimus esimest korda kolm aastat tagasi. Tookord esitleti esmakordselt populaarset Tallinn Dollsi presidendi aumärkidest inspireeritud ehtekollektsiooni. «Laupäeval näeb just sel üritusel esmakordselt ilmavalgust Tallinn Dollsi ja illustraator Anneli Akinde koostööprojektina valminud kleitide kollektsioon. Anname võimaluse sõna otseses mõttes kunst ja moedisain ühendada ning kleidikandjal valida, millise kunstiteose ta just sellel päeval oma kleidile kinnitada soovib,» rääkis Tallinn Dollsi brändijuht Mari Martin.

Disainipäeval Ehe Eesti pakuvad seekord oma tooteid 19 disainerit ja disainimeeskonda -  Poeet Design, Andres Labi, Britt Samosoni illustratsioonid, Etnoehe, Vanakaruvalukoda, Eveli Käsitööehted, Rahvusmustrid.ee, Ellu sallid, SUME, Helina Nelis portselan, JOTI KNOT, k00d, Külli-Kerttu Siplane, Lilleliisi mänguasjad, Marilin Sikkal, Marion Isabelle Varik, MTÜ Think Eesti, Pavel Sidorenko Design, Piret-Eve Kändler, Tallinn Dolls.

MTÜ Think Eesti tutvustab ning müüb disainipäeval erivajadustega inimeste poolt loodud käsitööehteid. Kõik MTÜ Think Eesti pakutavad tooted on ainueksemplarid ning müügist saadud tulu läheb täies mahus käsitööeseme valmistatud puudega inimesele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles