Lastekaitse Liit: vägivald ei ole lahendus ühelgi juhul

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ove Maidla.

Lastekaitse Liidu presidendi Katrin Saksa sõnul ilmestas hiljutine kahetsusväärne juhtum tuntud laulja Voldemar Kuslapiga tõsiasja, et laste ja noorte vastu suunatud vägivallale leitakse õigustus ning ohvritest võivad saada meedia kaasabil süüdlased.

Lapse kehalise karistuse teema on seotud süvenenud hoiakutega laste suhtes ja erinevad juhtumid ilmestavad jätkuvalt lastevanemate, täiskasvanute jõuetust laste kasvatamisel ning oskuste puudumist nende suunamisel, enda kehtestamisel.

«Õigust ei mõista Eesti Vabariigis ei meedia ega rahvusooper Estonia,» toonitas Saks. «Kohtu otsus ei pruugi Voldemar Kuslapi talendi austajatele
meeldida, aga vägivalda  laste ja noorte vastu ei tohiks mitte ühelgi juhul õigustada.»

«Me ei saa riskida võimalusega, et vägivallast ei teatata kuna on hirm, et vägivallatsejast tehakse  hiljem meedia kaasabil hoopis kannatanu,» oli Saks
otsekohene.

Katrin Saksa hinnangul on kõige olulisem, et ohvrid mistahes vägivallajuhtumitest õigusabiorganeid kindlasti teavitaks.

«Täna, lastekaitse päeval on see üleskutse vägagi asjakohane,» märkis ta. «Peame
tegema kõik, et lapsed ja noored julgeksid vanematele,  politseile või kasvõi sõpradele rääkida kui midagi juhtub.»

Laste kehaline karistamine, olgu see kodudes, koolis, lasteaias, tänaval või mõnes muus situatsioonis või kohas ei ole õiguslik ega sotsiaalselt aktsepteeritav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles