IRLi saadikud sulgesid linnavolikogu istungil suud rohelise teibiga

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnavolikogu IRLi fraktsiooni liikmed kleepisid tänasel istungil protesti märgiks suud teibiga kinni.
Linnavolikogu IRLi fraktsiooni liikmed kleepisid tänasel istungil protesti märgiks suud teibiga kinni. Foto: IRL

Tallinna linnavolikogu hääletab täna eelnõu, mille kohaselt võetakse volinikel õigus enne istungit võtta sõna, esitada eelnõusid ning arupärimisi. IRLi fraktsioon otsustas protestiks sulgeda oma suud rohelise teibiga.


«Linnavolikogu koalitsioon on otsustanud opositsiooni nihutada opositsioonisaadikute sõnavõtud istungi algusest istungi lõppu, et Keskerakonna saadikud saaksid pärast eelnõude läbisurumist koju minna ega peaks kuulama opositsioonisaadikute tihti kriitilisi sõnavõtte,» ütles IRLi fraktsiooni esimees Eerik-Niiles Kross.

«Võimul oleval Keskerakonnal on järjest keerulisem kontrollida mõtlemisvõimelisi saadikuid. Opositsiooni saadikute ärakuulamine on linnajuhtide jaoks selgelt ebamugav, kuna järjest enam hakkavad ka muidu kontrollitud infoväljas hoitud keskerakondlased probleeme mõistma,» rääkis Kross.

«Mõtlesime pikalt, mida sellise käitumise peale istungil öelda. Kuna aga sõnadest jääb siin ilmselgelt väheks, otsustasime näidata piltlikult, mis volikogus toimub. Kindlasti ei ole sellega Keskerakonna probleemid lahendatud,» lisas ta ning lubas ka tulevikus leida viise, kuidas saada läbi tugevast infokilbist, millega Keskerakonna saadikuid iseseisvalt mõtlemast hoitakse.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles