Koolijuhi valik: koondada õpetajaid või kärpida õpilaste valikuvõimalusi

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: TPM

Riiklik rahastus soosib suuri gümnaasiume, Tartus on needki hädas. Kui Härma gümnaasiumis jagati jaanuari palgaraha, sai kiiresti selgeks, et palju räägitud palgatõus jõuab vaid nendeni, kelle tasu jäi alla riikliku miinimumi. Nüüd teab direktor Ene Tannberg, kus on probleemi juured.

Riiklike haridustoetuste jaotus on sünnitanud jaanuari lõpust saadik suurt tüli ja külvanud segadust. Õpetajatel oli palgatõusuootus, mida poliitikute lubadused olid tagant õhutanud. Kuid näiteks Tartu gümnaasiumiõpetajate palgaraha hoopis väheneb 5,8 protsenti. Miks ja kuidas, oli tükil ajal segane, sest haridusministeerium oli selgitustega kitsi.

Esmased selgitused, et ka gümnaasiumiõpilasi on 150 võrra vähem, ei olnud ammendavad, sest Tartu haridusosakonna juhi Riho Raave sõnul tuli sellest vaid pool vähenemisest. Teine pool tuli mujalt, klassitäitumuse piirnormi suurendamisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles