Rõivad pakuvad loomisrõõmu

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marika Normet (vasakul) ja Helina Saar näitavad oma õmblussalongis valminud kantud lipsudest seelikut ja vana tikitud seinapildiga täiendatud jakki, mis sai moodsama lõike.
Marika Normet (vasakul) ja Helina Saar näitavad oma õmblussalongis valminud kantud lipsudest seelikut ja vana tikitud seinapildiga täiendatud jakki, mis sai moodsama lõike. Foto: Margus Ansu

Esmaspäeval jälgivad televaatajad presidendi vastuvõttu, kus osa tähelepanust tõmbab endale moedisainerite ja meisterõmblejate looming. Oma osa sellesse annab Tartu kesklinnas tegutsev Manna salong.

Salongi omanikud Marika Normet ja Helina Saar on mõlemad ametit õppinud Tallinnas. Seal nad ka kohtusid, kui töötasid rõivaettevõttes Baltika.

Elu tõi nad teineteise järel Tartusse. Siin lõid nad käed ja asutasid sügisel 2010 osaühingu Esigente ning alustasid tegevust Kalevi kommipoe all keldris. Munga tänavasse kolis Manna õmblussalong läinud aasta sügisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles