Erateede kokkuostja äri sai tagasilöögi

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tairi Tikko ja tema naabrid said esimeses kohtuastmes nende kodutee ära ostnud ja maksu alla pannud ärimehe üle võidu.
Tairi Tikko ja tema naabrid said esimeses kohtuastmes nende kodutee ära ostnud ja maksu alla pannud ärimehe üle võidu. Foto: Toomas Tatar

Kui Harjumaal Rae vallas paar teejuppi ära ostnud ärimees Konstantin Ivanišvili elanikelt koju pääsemise eest liiga suurt raha küsima hakkas, ühendasid inimesed jõud ja kaebasid teeomaniku kohtusse.

Esmaspäeval Harju maakohtus tehtud määruse järgi peab Ivanišvili laskma inimestel oma teed kasutada, sest neil lihtsalt pole koju sõitmiseks muud võimalust. «Ta küsis tee kasutamise eest 50 eurot kuus iga majapidamise pealt ja veomasinaga sisse ja välja sõitmise eest sada eurot korra pealt. Kohus aga otsustas, et me peame maksma talle 0,03 senti ruutmeetri eest ehk meie pere peab talle maksma umbes 33 eurot aastas,» ütles Tairi Tikko.

Alguses kannatasid Rae küla Väike-Tammi tee elanikud teeomaniku terrorit vaikides. Kui Tikko aga ühel päeval koos lastega koju ei pääsenud, sest ärimees oli oma autoga tee sulgenud, andis ta koos naabritega asja kohtusse. «Me küsisime kohtult ka esmast õiguskaitset. Kolm korda ei antud, neljandal korral lõpuks saime. Aga alguses kohtunik ütles, et kui te olete mitu kuud ilma selleta hakkama saanud, siis järelikult ei ole nii suurt probleemi, et seda vaja oleks,» rääkis Tikko.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles