Sisejulgeoleku ühendameti eelnõu läks kooskõlastusringile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik.

Siseministeerium saatis eile teiste ministeeriumide poolt üle vaadatud ja nende ettepanekutega arvestatud politsei- ja piirivalveseaduse eelnõu kooskõlastamiseks justiitsministeeriumile.


Sisejulgeoleku ühendasutuse loomise juhi Marek Helmi sõnul tähendas esmane ministeeriumite poolt tulnud tagasiside eelnõu osas siseministeeriumile veelkord eelnõu põhjalikumat ülevaatamist ja analüüsi.

«Eelnõu üheks keerukamaks kohaks olid tänaste politseinike ja piirivalvurite eripensionitega seotud küsimused. Esialgses versioonis oli siseministeeriumi plaan viia nende piirivalvurite, kelle tänane pensioniiga on 55 eluaastat, üle sarnaselt politseinikega 50. eluaastale,» ütles Helm. 

«Läbirääkimiste tulemusena saab iga politseinik või piirivalvur, kes vahetult asub tänasest organisatsioonist tööle loodavasse ühendasutusse, säilitada oma seni kehtiva penisoniea. See tähendab, et ametite liitmisega püsib eripensionite hüvede osas praegune olukord,» sõnas ta.

Uute liitujate, kes alustavad 2010. aastal loodavas ühendasutuses tööd, pensioniiga tõuseb aga 55. eluaastale. Seega vastab eelnõu praegusel kujul käesoleva aasta mai lõpus valitsuses heaks kiidetud pensionide reformi kavale, mis ei luba laiendada eripensionide saajate ringi.

Peale eelnõu kooskõlastamist justiitsministeeriumiga viib siseministeerium eelnõu sügise alguseks valitsusse.

Politsei- ja piirivalveseaduse eelnõu on üheks olulisemaks osaks veebruaris valminud tegevuskavast, mille alusel ühendatakse aastaks 2010 politsei-, piirivalve- ning kodakondsus- ja migratsiooniametid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles