Kes on Konstantin Ivanišvili?

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pankrotipesadest teealuseid maid kokku ostev ja nende kasutamise eest elanikelt raha küsiv Konstantin Ivanišvili (55) ei ole mitte grusiin, nagu arvatakse, vaid Abhaasia eestlane.


Ta saabus Eestisse 1984. aastal, kaks kätt taskus. Praegu kuulub talle umbes 70 kinnistut Tallinnas ja Harjumaal. Ta on Eesti kodanik ja räägib vabalt eesti keelt.

Ivanišvili ettevõtte OÜ Fuxia Holdings ärimudel on lihtne: pankrotipesadest ostetakse ära uusarenduste teemaad. Valitakse sellised maatükid, mille kaudu sõitmine on kohalikele elanikele ainus võimalus ja hakatakse neilt tee kasutamise eest raha nõudma.

Peale selle on Ivanišvilil Harku karjääri lähistel vägev istandus, kus kasvavad tuhanded puud. Lisaks kuuskedele ja teistele okaspuudele ka tammed, viljapuud ja palju muud.

«Igal pool kirjutatakse, et Ivanišvili on pätt ja kaabakas, kes istub nende teede peal nagu koer heintel. Ise ei söö ja teistele ei anna. Öeldakse, et Ivanišvili läks oksjonile ja ostis pahatahtlikult teed ära. Ivanišvili ei saanud pahatahtlik olla, kui ta läks ametlikule oksjonile ja täitis kõiki selle reegleid,» ütles ta ise.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles