TLT ostab optsiooniga neli täiendavat trammi

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Niisuguse kujunduse saab tulevikus kogu Tallinna ühistranspordi veerem.
Niisuguse kujunduse saab tulevikus kogu Tallinna ühistranspordi veerem. Foto: CAF

Tallinna Linnatranspordi AS (TLT) juhatuse esimees Enno Tamm ja CAF-i ekspordi regioonijuht Carlos Moreno  kirjutasid alla lepingule, mille raames ostetakse Tallinna 3. ja 4. trammiliini teenindamiseks optsiooni korras neli täiendavat trammi.


Trammide ostu finantseeritakse riigi kasutamata CO2 saastekvootide müügist saadava tulu arvelt, mis suunatakase keskkonnasõbralikesse projektidesse. Kuna saastekvootide rahast jääb osa puudu, maksab TLT 243 000 eurot omavahendite arvelt juurde. Lepingu kogumaht on 9,8 miljonit eurot.

TLT sõlmis möödunud aasta veebruaris firmaga CAF lepingu 16 uue viieukselise trammi soetamiseks ja koos täiendava nelja trammiga saab Tallinn seega kokku 20 uut trammi.

«Tänu optsiooniga lisanduvatele trammidele on meil võimalik tagada 100% ulatuses kahe trammiliini töö ja lisaks varem kavandatud 4. trammiliinile rakendada uued trammid tööle ka 3. trammiliini teenindamiseks,» ütles TLT juhatuse esimees Enno Tamm.

«CAF tunneb samaaegselt nii heameelt kui vastutust, et meid on usaldatud ja nelja optsiooni korras ostetava trammiga suureneb meie lepinguline kogumaht 20 trammiühikuni,» lausus CAF-i ekspordi regioonijuht Carlos Moreno.

Seoses uute trammide kasutuselevõtuga toimuvad 2014. ja 2015. aasta jooksul 3. ja 4. trammiliini infrastruktuuri suuremahulised rekonstrueerimistööd, mida finantseerib Keskkonnainvesteeringute Keskus Euroopa Liidu ühtekuuluvusfondi säästva transpordi arendamise toetamise meetmest 18,91 miljoni euro ulatuses. Ülejäänud mahus finantseerib projekti Tallinna linn.

Trammiliinide rekonstrueerimine riigihankel tunnistati edukaks ühispakkujate AS Merko Ehitus Eesti, KMG Inseneriehituse AS ning Ratatek OY pakkumus maksumusega 26 miljonit eurot.

Esimene uus tramm jõuab kohale tänavu novembris. Optsioonilepinguga ostetud täiendavad neli trammi antakse tellijale üle 2016. aasta esimese kvartali jooksul.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles