Tallinna lasteaiad hakkavad rühmi kokku panema

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on Lääne-Virumaa lasteaialaste võimlemis- ja liikumispidu.
Pildil on Lääne-Virumaa lasteaialaste võimlemis- ja liikumispidu. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Tallinna linnavalitsus arutab homsel istungil lasteaedade tervisekaitsenõuete leevendust ning lubab lasteaiajuhatajatel alustada sügisel avatavate uute rühmade komplekteerimisega 3. juunist.

Lasteaiatüli põhjuseks saanud lasteaedade karmid tervisekaitsenõuded muutis sotsiaalminister Hanno Pevkur ära juba mai keskel, mistõttu kadus Tallinna lasteaedadel takistus uute rühmade moodustamiseks. Haridusamet ootas lasteaedadele rohelise tule andmiseks aga ära selle, et ministri määrus oleks ilmunud Riigi Teatajas.

Tallinna lasteaedadele said takistuseks 1. jaanuaril kehtima hakanud rangemad tervisekaitsenõuded, mis nõudsid igale rühma registreeritud lapsele vähemalt 4-4,5 ruutmeetri suurust mängu- ja magamistuba. Varem olid sellised nõuded vaid 3-6 rühmaga lasteaedadele, mitte aga enam kui 6 rühmalistele, mida Tallinnas on mitmeid. Sotsiaalministri ja terviseameti järeleandmise tulemusel loobuti selliseid nõudeid esitamast lasteasutustele, kellel on koolitusluba saadud enne 1. jaanuari.

Linnavalitsuse otsuse järgi alustatakse Tallinna koolieelsetes lasteasutustes uute rühmade komplekteerimist 3. juunil ehk tavapärasest enam kui kuu aega hiljem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles