Vanus pole ettekääne vähesele liikumisele

Kristina Traks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pensionäride treening Sparta spordiklubis on väga populaarne – pole sugugi haruldane, kui saal on puupüsti vanemaid prouasid ja härrasid täis.
Pensionäride treening Sparta spordiklubis on väga populaarne – pole sugugi haruldane, kui saal on puupüsti vanemaid prouasid ja härrasid täis. Foto: Toomas Tatar/Postimees

«Pole ühtegi haigust, mille puhul liikumine oleks ebasoovitav – vastupidi – enese liigutamine on paljudest haigustest paranemisel eeltingimus ja arstide soovitus,» ütleb Sparta spordiklubi treener Anne Tipner-Torn.

kristina.traks@postimees.ee

Treener julgustab ka vanemaid inimesi end rohkem liigutama, sest sporditegemise alustamiseks pole kunagi hilja. «Liikumine annab sisemise rõõmu ja seda vaatamata eale. Sellepärast pole tähtis ainult see, et teed kasulikke harjutusi kõhule või seljale, vaid ka liikumisest saadav emotsionaalne väärtus. Tunne, et saad hakkama. Seda on hea kogeda igas vanuses,» räägib Tipner-Torn. «Lisaks muidugi hea väline vorm ning tervis, mille liikumine annab. Mistahes haigusest paranemiseks on vaja end liigutada. Olgu selleks insult, infarkt, seljaoperatsioon – mitte ühegi puhul pole mõistlik liikumine keelatud. Isegi peavalu korral saab liikumisest abi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles