Eesti kliimapagulased Tenerifel hoiavad kokku

Sirje Niitra
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eike ja Olavi moodustavad sõbraliku tandemi, kes eestlastele nende oma keeles Tenerifet tutvustavad.
Eike ja Olavi moodustavad sõbraliku tandemi, kes eestlastele nende oma keeles Tenerifet tutvustavad. Foto: Erakogu

Praegu valmistuvad Tenerife eestlased hoolega Eesti Vabariigi aastapäevaks. Suur pidu leiab aset põhjanaabrite ekskursioonipuhvetis nimega Kippis, mis asub Playa de Las Americases. Algus kell 19 ja tuju aitab igihaljaste meloodiatega üleval hoida Anne Velli, kes juba mitu aastat veedab oma talved sellel kaunil saarel.

Eestlastel on saarel ka oma ekskursioonipuhvet nimega Kompass, aga sinna eestlaste piduhimuline kogukond nii tähtsal päeval ära ei mahuks. Reedeõhtuti kogunetakse nagunii Kompassi lõõgastuma ja rahvuskaaslastega juttu puhuma. Kohv ja vesi on tasuta, mistõttu mõned reisisellid kipuvad seal käima üsna sageli.

Kompass toimib Tenerifel omamoodi klubina, kus korraldatakse ka salongiõhtuid ja kuhu leiavad tee nii kohalikud eestlased kui ka Eestist tulnud turistid. Olgu kohe öeldud, et siit ostetud reisidega, mida korraldavad elukaaslased Eike ja Olavi, jäädakse enamasti väga rahule, sest need ei jää kunagi ära, on eestikeelsed ja eestlastest seltskonnaga, mis enamiku jaoks omaette väärtus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles