Siff: meie seade suudab ka väikest reostust leida

Sirje Niitra
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laser Diagnostic Instrumentsi tegevjuht David Clark ja ettevõtte omanik Endel Siff loodavad ROW-seadmele suurt edu.
Laser Diagnostic Instrumentsi tegevjuht David Clark ja ettevõtte omanik Endel Siff loodavad ROW-seadmele suurt edu. Foto: Peeter Langovits

Ilmekas näide on hiljutine Muraste juhtum, kus õlilaik hulpis pikalt tuvastamata ning kaldale jõudes tekitas suurt keskkonnakahju. Meie õlidetektor ROW oleks suutnud selle varakult avastada,» toob Siff näite.

Laser Diagnostic Instruments (LDI) on 1991. aastast tegutsev Eesti ettevõte, mis on viimase aastaga uue juhatuse ja inglasest tegevjuhi David Clarki käe all oluliselt muutnud ärimudelit ja arenguplaane. «Kui minevikus pakkus LDI arendusteenuseid erinevatele firmadele, siis nüüd on ettevõte keskendunud oma toodangu turundamisele ja müügile. Fookus on seadmetel, mida on võimalik rakendada mitmetes tööstusharudes ning mis ei nõua kasutajatelt teaduskraadi,» räägib Siff.

Ärimehe hinnangul on kodumaine toode ROW oma valdkonnas põlvkonna võrra konkurentide omadest ees. LDI oleks mõistagi huvitatud selle laialdasest kasutuselevõtust Eestis. Ilma kodumaise eduta on keeruline mujal maailmas konkureerida, sest ikka küsitakse, palju olete kodus müünud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles